< Terug naar het blogoverzicht

‘Na afloop zag ik bij mezelf meteen een gedragsverandering’ – Canoe editie 09-2021

Geschreven door:

Presence Outdoor

Een collega van mij was al een keer eerder met Jan Willem mee geweest. Hij zei tegen mij “Dit moet je ook doen. Hartstikke leuk. En goed voor je om met jezelf bezig te zijn. Dit gaat jou helpen”. Toen Jan Willem mij vervolgens belde en het één en ander uitlegde, heb ik geen moment getwijfeld. Ik zat in een burn-out en dit tripje kwam precies op het juiste moment.

Blanco

Ik ging blanco het avontuur in, had niet echt verwachtingen. Ik vond het wél spannend. Echt naar jezelf kijken, nadenken over hoe je dingen ziet en je kwetsbaar opstellen, is best ingewikkeld. Ik doe dat in ieder geval niet zo vaak.

Ontspannend

Je kent de mensen niet waar je mee op pad gaat, maar het was meteen heel ontspannen. Er was tussen iedereen al snel een bepaalde klik en een prettige dynamiek. Omdat je ze niet kent en niks van ze weet, zijn de gesprekken heel anders dan met je partner of met vrienden. Ik vertelde veel meer en ook op een hele andere manier. Het waren nu geen koetjes en kalfjes of succesverhalen die ik op verjaardagen vertel, maar het ging echt ergens over. Open zijn en kwetsbaar opstellen was eigenlijk heel makkelijk, minder spannend dan ik had gedacht.

Uiteraard helpt de mooie omgeving van de Biesbosch mee: zittend in een kano zonder verplichtingen en telefoon, beter wordt het niet. En dan vast komen te zitten doordat je een iets te avontuurlijke afslag neemt, maakt het ook grappig. Net zoals vroeger, even lekker buiten zitten. ’s Avonds samen koken op een vuurtje en half in de openlucht slapen zorgt voor ontspanning. Je gaat uit je comfortzone en hierdoor laat je dingen makkelijker los.

De tijd vertragen

Ik heb in die drie dagen interessante gesprekken gevoerd en een hoop inzichten gekregen. Het was een continu proces: lekker kanoën in de natuur, dingen in je opnemen, met jezelf bezig zijn en erover praten. Na die paar dagen leek het alsof ik weken op vakantie was geweest.

Gedragsverandering

Het heeft me een hoop gebracht. Ik zag bij mezelf meteen een gedragsverandering. Mijn telefoon was echt een stress object. Ik ga er nu op een andere manier mee om. Ik wil hem soms niet eens meer aanzetten. Het wordt steeds meer een telefoon waar hij oorspronkelijk voor bedoeld is, alsof ik mijn oude Nokia weer terug heb.

Burn-out

Ik kom langzaam uit mijn burn-out. Ik merk dat ik in een andere fase van mijn leven zit. Ben geen 27 meer. Doordat ik gedwongen afstand moest nemen, ben ik erachter gekomen wat er echt toe doet. Mijn werk stond bijna altijd op nummer 1, terwijl mijn gezin veel belangrijker is. Tussen doen en voelen zat een verschil. En tuurlijk is het niet zo dat de wereld er ineens anders uitziet na mijn deelname aan het Presence Outdoor Programma, maar onbewust gaan dingen anders. Op een positieve manier verandert er langzaam wat. Het is een geleidelijk proces. En dat dit juist niet geforceerd gaat, voelt prettig.

“Het heeft me een hoop gebracht. Ik zag bij mezelf meteen een gedragsverandering”

Niels de Geus

Ik gun dit avontuur een ander ook

Na drie mooie en intensieve dagen is het niet verstandig meteen weer volle bak het leven in te stappen. Het Presence Outdoor Programma is een bijzondere ervaring die ik meer mensen zou aanbevelen. Ik heb een vriend die worstelt met zijn werk. Ook hij vindt het moeilijk om zich open te stellen en kwetsbaar te zijn. Net als ik moet hij een drempel over. Ik heb het er met hem over gehad en hoop dat hij dit avontuur ook aan durft te gaan. Ik gun het hem zo.

Niels is 45 jaar en woont met zijn vrouw en kinderen in Amsterdam. Hij is zijn hele leven al werkzaam in de evementenwereld. Hij begon als event manager bij Dance Valley en later werd hij eigenaar van The Good Guyz, een productiebedrijf. Sinds 2009 is hij mede-eigenaar van Club AIR en is daarnaast Operationeel Directeur van ID&T Events.

Meer informatie en veelgestelde vragen over het Canoe Programma lees je hier. Interesse om deel te nemen? Schrijf je dan nu in of neem vrijblijvend contact op…..

Ook interessant

Reisverhalen
6 minuten leestijd
Direct na mijn studie Bedrijfskunde stapte ik in het familiebedrijf van mijn vader. Na tien jaar aan het roer te...
Blogs
3 minuten leestijd
Wanneer nam jij voor het laatst écht de tijd voor jezelf? Om bewust te zien en te voelen wat jij...
Reisverhalen
4 minuten leestijd
Voor mij is het goed om één keer in de zoveel tijd stil te staan bij mezelf: Waar sta ik?...