FAQ

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over het Presence Outdoor Programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op!

Je wordt uitgenodigd om met een open mind en open hart deel te nemen aan het POP. Je oordeel laat je dus thuis. Daarnaast gebruik je niet je horloge en telefoon.

Tijdens alle programma’s worden de maaltijden, evenals de ’tussendoortjes’, volledig verzorgd. Neem in ieder geval zelf een hervulbare waterfles mee. Voor vragen en/of bijzonderheden, neem contact op.

In de vragenlijst die ik je twee weken voor vertrek stuur, kun je eventuele dieetwensen en/of allergieën doorgeven. De maaltijden zijn tijdens alle programma’s hoofdzakelijk vegetarisch.

In de meeste gevallen kan je zelf geen foto’s maken, omdat je je telefoon niet bij je hebt. Wij zullen tussendoor wat foto’s maken en later met je delen. We gebruiken foto’s ook voor o.a. Social Media gebruik. Indien jij op foto’s zichtbaar/herkenbaar bent, zullen we te allen tijde hiervoor bij jou mondeling om toestemming vragen. Een fotocamera meenemen mag natuurlijk wel!

POP: het is niet belangrijk dat je in top conditie bent. We moet je een flinke wandeling kunnen maken.

MTB editie: We gaan ervanuit dat je een gevorderde mountainbike bent. Richtlijn hiervoor is dat je één keer per week op fiets zit. We willen echter benadrukken dat het geen prestatie tocht wordt. Indien er niveau verschil is, kunnen we eventueel besluiten om de groep tijdelijk even op te splitsen. Mocht je hier meer vragen over hebben of twijfelen, neem dan met ons contact op.

Canoe editie: Je hoeft geen ervaren kanovaarder te zijn. We peddelen zo’n 4 á 5 uur per dag, maar in een rustig tempo. Iedereen zal er wat spierpijn aan overhouden 😉

Voorafgaand het POP houden we een (online) intakegesprek. Samen maken we jouw vraag en intenties voor het POP helder. Uiterlijk twee weken voor het POP ontvang je een vragenlijst die je invult. Ik adviseer je om de dag voor het POP al enigszins te vertragen, zodat je niet gehaast aankomt.

Het POP kan in alle jaargetijden plaatsvinden en we zijn midden in de natuur. In de aanloop tot het POP en kort voor vertrek, ontvang je van mij een weerupdate waarop je je kleding en schoenen kunt aanpassen. Welk jaargetijde dan ook, ik adviseer altijd om met ‘laagjes’ kleding te werken, zodat je iets aan/uit kan trekken.

Voor de MTB en Canoe editie ontvang je vooraf een paklijst wat je mee moet nemen.

Neem in ieder geval het volgende mee:

 • Goede (wandel)schoenen (POP regulier)
 • Lekkere warme trui voor in de avond
 • Relaxte outfit/sport- of yogabroek
 • POP en MTB editie: rugzak waarmee je kunt wandelen/fietsen
 • Hervulbare waterfles
 • Zwemkleding
 • Fietskleding (MTB editie)

Wij hebben zowel tijdens het fietsen als bij de lodgetent een ‘first aid’ reparatiekoffer bij ons. Mocht de schade/pech groter zijn, dan hebben wij een warm contact met een lokale MTB-fietsenmaker. Er is een mobiele fietsenstandaard aanwezig om de reparatie uit te voeren.

Het POP en de MTB editie vindt plaats in Nationaal park Veluwezoom. Middenin de prachtige natuur overnacht je in een luxe lodge tent met inhouse sanitair. De exacte locatie blijft nog even geheim.

Canoe editie: we bevinden ons in NP de Biesbosch. De routes en overnachtinglocaties blijven geheim.

Om echt even te vertragen en te focussen op jezelf, kiezen we er voor om offline te zijn. Dat betekent: laptop/tablet uit en telefoon lever je in. Om echt het effect van offline zijn te kunnen ervaren en het maximale uit je reis te halen, adviseren we je om geen contact te hebben met de buitenwereld.

Een goede slaapzak en isolerende slaapmat is van groot belang. Wij kunnen dit voor je regelen, maar ik kan me voorstellen dat je je ‘eigen’ meeneemt. Ruim voor vertrek ontvang je een paklijst. Daarin geven we per item aan wat ‘noodzakelijk’ is en wat we ‘aanbevelen’.

Ja, we gaan ervan uit dat je je eigen MTB (incl. fietskleding en -helm) meeneemt, die in goede staat verkeert.

Je kunt zeker een-op-een deelnemen aan het Presence Outdoor programma. Ik ga regelmatig alleen met een deelnemer op pad. Het voordeel van het solo-programma is dat ik mij volledig kan focussen op jouw vraagstuk. Er is veel tijd om samen te sparren over alle facetten uit jouw werk en privéleven. Ga hier naar Presence Outdoor Solo.

Ja, er is een mobiele schoonmaak installatie aanwezig.

Natuurlijk, iedereen is welkom bij het POP, al zorgen we er wel voor dat de groep gelijk gestemd is. De group-edities zijn standaard gemixed met mannen en vrouwen, tenzij het anders is aangegeven.

In een groep maken we de reis samen, maar ik maak tussendoor ruimte voor individuele coaching en reflectiegesprekken. #samenenalleen

Je gaat na alle PO Programma’s naar huis met concrete intenties en handvatten, zodat jij de eerste praktische stappen zelf kan zetten. Wil je ‘wakker blijven’ of hulp bij de volgende stappen op jouw thema, dan help ik je graag. Je leest hier verder over Presence Outdoor COACHING

Ja, dat kan zeker. Net zoals al onze programma’s, kan dit jaarprogramma ook incompany voor jouw bedrijf worden gefaciliteerd.

Natuurlijk. Bel of e-mail mij gerust, dan maken we een (online) afspraak om te zien of het POP wat voor jou is. Ik beantwoord graag al jouw vragen en vertel je meer over de ins & outs. 

Dat kan zeker! Even vertragen om te reflecteren op waar je nu staat, levert sowieso waardevolle inzichten op. Even offline zijn is al een ervaring ansich en goed voor je rust & herstel. Onze ervaring is altijd wel intenties en inzichten gedurende deelname ontstaan.

De veiligheid van de groep staat bij mij zeer hoog in het vaandel. Ik zorg als facilitator altijd voor de juiste bedding binnen de groep en zorg voor een veilige omgeving om te kunnen delen. Je oordeel over een ander laat je thuis (zie ook ‘regels tijdens het POP’). 

Qua fysieke veiligheid ben je op één van de veiligste plekken in Nederland. Toch wil ik je adviseren om dure sieraden, wegens ontbreken van een kluis, thuis te laten.

POP en MTB editie: We starten dag 1 om 09.00 uur. De laatste dag eindigt na de lunch (rond 13.30 uur).

Canoe editie: We starten dag 1 om 08.30 uur. De laatste dag eindigt rond 16.00 uur.

Programma’s Veluwe: het is mogelijk om met het openbaar vervoer naar Arnhem te reizen. Ik haal je dan op bij het Centraal Station. Mocht je met eigen vervoer willen komen, dan ontvang je in de briefing het adres.

Programma’s Biesbosch: Het is voor deze locatie aanbevolen om met eigen vervoer te reizen. Verzameladres ontvang je in de briefing enkele weken vooraf. Is eigen vervoer niet mogelijk, dan zorgen we voor een alternatief.

De kans dat de kano omslaat is nihil. De kans is wel aanwezig dat het gaat regenen. Er is bijna altijd dauw aanwezig. We adviseren om je persoonlijk spullen in waterdichte tas te bergen. Heb je dat niet dan is een vuilniszak een mooi alternatief. Alle deelnemers krijgen een waterdichte ton van ons voor de waardevolle spullen. Overigens, laat deze vooral zoveel mogelijk thuis.

Vul het contactformulier in op de website of stuur mij een e-mail.  Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Het POP houdt zich aan de laatste richtlijnen van het RIVM. De 1,5 meter richtlijn is tijdens het programma goed mogelijk. Elke deelnemer heeft in de lodge tent een eigen slaapruimte en het programma is in de buitenlucht.

Hoe worden de maatregelen geborgd?

 • We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en bij (verkoudsheids) klachten blijven deelnemers thuis
 • Er zijn sneltests aanwezig
 • Je slaapt in een eigen slaap vertrek van de lodgetent
 • We zijn het grootste deel van de tijd buiten
 • Er is voldoende desinfectant en handgel aanwezig
 • Eten wordt zoveel mogelijk door één persoon bereid/ door de locatie bereid
 • Er zijn mondkapjes aanwezig
 • Beddengoed en handdoeken worden schoon door locatie geleverd.

Presence Outdoor is een intensief programma, maar tussendoor en zeker in de avond heb je lekker tijd voor jezelf.

TIjdens de POP en MTB editie overnachten we in een luxe lodge tent. Elke deelnemer heeft, mits anders vermeld, een eigen (afgeschermde) slaapruimte.

Canoe editie: tijdens de Canoe editie slaap je onder een eigen tarp. Dit betekent wel dat niet sprake is van een afgeschermde slaapruimte. Het is wel mogelijk om je tarp op enige afstand van de anderen op te zetten.

Natuurlijk, je mag mijn telefoonnummer aan de thuisblijvers doorgeven. Ik ben voor hen 24/7 bereikbaar. Je ontvangt mijn telefoonnummer in de briefing vooraf.

 

Nee. Deelname is op eigen risico. We gaan er vanuit dat jezelf verzekerd bent. We willen wel benadrukken dat het risicoprofiel niet anders is als een gewone trainingsrit. Het is GEEN wedstrijd.

De groep deelnemers zijn gelijkgestemden: ondernemers of zakelijk leiders die het verschil willen maken. Ik zorg dat de groep goed op elkaar is afgestemd. Ieder heeft zijn eigen persoonlijk vraagstuk, maar we maken de reis samen. Het is een meerwaarde om van elkaars ervaringen te leren. De verschillen onderling levert een prachtige dynamiek op. Ga hier naar Presence Outdoor GROUP.

 

Ik kan mij voorstellen dat je dat denkt, maar we gaan tijdens het POP, evenals de MTB editie, niet survivallen. Wel zijn we drie dagen in de natuur en wandelen (of fietsen) is een belangrijke activiteit.

De Canoe editie is echter wel een écht outdoor programma. Immers dichterbij de natuur, is dichterbij jezelf. Reken dus niet op comfort. We slapen (semi) in de openlucht. Dat wil zeggen: onder een tarp, in een slaapzak en op een matje.