Over Jan Willem

Wie is Jan Willem?

Jan Willem Brummelman is oprichter van Presence Outdoor. Hij heeft 22 jaar op een melkveehouderij in de Veluwe zoom gewoond. Daar is ongetwijfeld zijn liefde voor de natuur ontstaan. Zijn agrarische achtergrond vormde een nuchtere basis die hem altijd met beide benen op de grond heeft gehouden. Na zijn studie Bedrijfswetenschappen is hij in 2006 directeur en mede-eigenaar geworden van de Safety Group. 12 jaar lang was het bedrijf marktleider op gebied van Evenementenveiligheid. Na de overname in 2014 is hij nog tot 1 januari 2018 als Algemeen Directeur betrokken geweest.

Zijn ontdekkingsreis

Zijn persoonlijke ontdekkingsreis vindt zijn oorsprong in 2018 toen hij ontslag nam bij de Safety Group. Ondanks dat de resultaten goed waren, was hij niet gelukkig. Hij vond weinig aansluiting bij de veranderende dynamiek en zijn energie was ver te zoeken. Het eerste jaar van zijn sabbatical deed hij van alles. Hij genoot volop van het (financiële) succes, maar hij voelde tegelijkertijd dat hij zichzelf en zijn koers was kwijtgeraakt. Hij besloot de confrontatie met zichzelf aan te gaan. Een wijze vriend raadde hem aan de Presence Foundation Course in Oxford (UK) te volgen.

Persoonlijk authentiek leiderschap

Hij volgde maandenlang een intensieve training waarin hij leerde en ervaarde dat duurzame verandering alleen mogelijk is vanuit verbinding met zichzelf. Zo voorkom je dat je steeds krijgt wat je kreeg. Hij maakte weer (liefdevol) kennis met zijn authentieke zelf. Sindsdien is hij gedreven om samen met andere ondernemers en leiders eenzelfde reis te maken. Dat doet hij middels de Presence Outdoor programma’s gericht op het hervinden van persoonlijk authentiek leiderschap. 

“Jan Willem is een goede luisteraar, met een goede dosis duidelijkheid die je soms gewoon nodig hebt. Dit maakt Jan Willem een coach als geen andere. Vriendelijk, helder en duidelijk. Het Presence Outdoor programma heeft mij kracht gegeven.”

– Reint Tiggelaar, ondernemer

De doorbraak

Voor hem kwam ‘de doorbraak’ een paar jaar geleden, waardoor hij nu doet wat hij zo graag doet. Met Presence Outdoor helpt hij anderen ook koers en nieuwe energie te (her)vinden. Dit doet hij niet alleen vanuit zijn rol als begeleider of coach, maar ook vanuit zijn eigen kennis en ervaring. Als ITIP Coach is hij opgeleid én ervaren in: systemisch- en energetisch werk en mindfullness. Verder neemt hij veel overtuigingskracht, energie, inspiratie en vertrouwen mee. Met zijn ondernemende achtergrond houdt hij van actie; lekker de natuur in, lange wandelingen (of MTB tochten), kampvuur maken en de zon zien opkomen.

Meer lezen over hem en zijn persoonlijke ontdekkingsreis? Lees hier ook het blog ‘In mijn element op de trekker’.

Vraag jij je weleens af...

Ben jij ook een ondernemer of sta je aan het roer van een bedrijf of organisatie en vraag jij je weleens af ‘waar je het allemaal voor doet’? Wil je dit allemaal wel echt? Of voel je dat er (snel) iets moet veranderen in je leven of in je carrière? Het is helemaal niet gek dat je jezelf deze vragen stelt of gedachten hebt. Ik kan mij er heel goed iets bij voorstellen. Wil je eens vrijblijvend met mij van gedachten wisselen, neem dan contact op. Ik help je graag. Even praten?

“Een paar dagen met Jan Willem de natuur in is absoluut een aanrader. Hij is de gids door de natuur en coach door het leven. Met mooie raakvlakken was het ook nog eens erg gezellig.”

– David Baars, dga OFN