Offline! Vanwege de vakantie komen we vanaf 8 augustus graag weer met je in contact.

Offroad editie

Group programma:

Offroad editie

Wil je een stap maken in je persoonlijk leiderschap én heb je passie voor mountainbiken of gravelen? Schrijf je dan nú in voor het Presence Outdoor Mountainbike Programma. In deze speciale editie van het POP ga je drie dagen de natuur in om bewust te ontdekken wat jij écht wilt in je (werkende) leven. Deze reflectiereis is voor ondernemende mensen en wordt begeleid door topsporter (& coach) Maarten Tjallingii en ervaren ondernemer (& coach) Jan Willem Brummelman.

DE DRIE DAGEN IN EEN NOTENDOP:

 • Op de MTB of Gravelbike door de prachtige Veluwse natuur
 • Gelijkgestemd gezelschap; van elkaar leren en elkaar inspireren
 • Specifieke aandacht voor jouw vraagstuk
 • Begeleiding door twee coaches met topsport- en ondernemerservaring.
 • Maximaal 8 deelnemers
 • Offline: geen telefoon, horloge of laptop
 • Prikkelende oefeningen en opdrachten
 • Twee overnachtingen in een luxe lodgetent (eigen slaapvertrek)
 • Lekker eten en drinken
 • Inclusief Veluwezoom MTB vergunning
 • (online) voorgesprek (persoonlijk) en landingsgesprek (persoonlijk) en een re-connect met de groep na 6 maanden
 • Euro 2.975 ex BTW (valt zakelijk onder coaching)
 • 2% van bovenstaand bedrag gaat naar Natuurmonumenten

Bewust ontdekken wat je wilt

Vraag je je weleens af: waar ben ik mee bezig? Voel je dat het jouw werk of bedrijf niet meer is? Zoek je nieuwe bezieling in het leven of wil je af van de onvrede over jezelf en wat je van het leven maakt? Wat het ook is, gun jezelf de tijd en ruimte om het te ontdekken én te doorbreken in het Presence Outdoor MTB Programma. In drie dagen fiets je letterlijk een nieuwe tijd tegemoet. Je gaat uit je hoofd, je lijf in om te voelen wat jij wilt en je zet intenties om tot een gewenste doorbraak te komen. 

Samen en toch individueel

Ben je een ondernemend type, houd je van de natuur en van mountainbiken? Dan is deze speciale MTB-editie iets voor jou. En je bent niet de enige. Tijdens het Presence Outdoor MTB Programma ga je op pad met gelijkgestemden, die ook aan hun persoonlijk leiderschap willen werken. Maarten en Jan Willem begeleiden de groep én jou individueel. Dat doen ze praktisch op de route en tijdens de reflectiereis. Door middel van prikkelende gesprekken en opdrachten ontdek je bewust wat jou écht raakt. Wie ben je, waar sta je en waar wil je naartoe? De ervaringen van de andere deelnemers inspireren je hierbij.

Proces programma

1.

(online) Intake

(+/- 3 weken vooraf)

2.

Presence outdoor programma

(3 dagen)

3.

Landingsgesprek

(+/- 4 weken na afloop)

4.

Presence outdoor re-connect

(1 dagdeel per kwartaal, optioneel)

“De trail van je leven”

– Pim Nip, deelnemer PO MTB juni 2021

Vraag jij je wel eens af...

 • Of dit nog wel jouw werk of bedrijf is?
 • Waar je het eigenlijk allemaal voor doet?
 • Hoe je meer balans in je leven krijgt?
 • Wat (ook alweer) je passie is en hoe je die invult?
 • Hoe andere ondernemende mensen in het leven staan?

Vertragen om te reflecterren

Tijdens de driedaagse vertraag je om ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Uit je dagelijkse ritme en omgeving, telefoon uit en horloge af. Veelal op de mountainbike trekken we door de Veluwe. Hoe jij op de mountainbike zit én fietst zegt iets over wie jij bent. Dit is belangrijke input voor jouw reis. Coaches Maarten en Jan Willem brengen je naar unieke locaties en inspirerende plekken, waar je aan de slag gaat met onderdelen van het programma. De kans is groot dat je een ‘overview effect’ op je leven gaat ervaren. Na afloop keer je met waardevolle inzichten en een nieuw perspectief huiswaarts.

De faciliteiten

Het Presence Outdoor MTB Programma is een outdoor programma mét comfort. We verblijven op de Veluwe in luxe lodgetenten (met inhouse sanitair), waarin je overnacht in een eigen slaapvertrek. Tijdens de driedaagse wordt voor lekker eten & drinken gezorgd. Uiteraard houden we ons aan de geldende coronamaatregelen.

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens het Presence Outdoor programma fietsen we veel en uiteraard zijn er ook voldoende rustmomenten. Het is een ontspannen en tegelijkertijd intensief buitenprogramma, geïnspireerd op de U-theorie. In dit gedachtegoed keer je terug naar de basis (jouw bron). Dit is is de plek waar de magie begint. Nieuwe inzichten worden je vanuit de toekomt aangereikt. Vervolgens ontstaan er krachtige intenties om hetgeen te doorbreken wat jou de afgelopen tijd gevangen heeft gehouden.

U-Journey

Een globale outline van de driedaagse:

DAG 1: TERUG NAAR HET BEGIN

We maken een lange MTB-tocht over de Veluwe. Deze dag staat in het teken om te ontdekken wie je bent, wat je drijft en wat je graag wilt. Er zijn onderweg voldoende (pauze)momenten om met elkaar kennis te maken. Richting de avond is er tijd voor ontspanning en eten we ’s avonds gezellig bij een kampvuur.

DAG 2: VANUIT CONTACT MET JEZELF

Deze dag staat in het teken van reflectie en uitdagende opdrachten. Al werkenderwijs word je je bewust van je blinde vlekken en (gedrags)patronen. We helpen je die te overstijgen en toekomstkansen te zien. Een MTB-tocht ontbreekt uiteraard niet. We sluiten af met een origineel avondprogramma!

DAG 3: (uit)KRISTALLISEREN

We starten deze dag met een hele bijzonder MTB-tocht. Vervolgens zetten we de laatste dag intenties en maken we jouw mogelijkheden en vervolgstappen concreet. Je hebt nieuwe inzichten, vertrouwen en hernieuwde energie. We sluiten af met een gezellige lunch.

Jouw oogst en onze belofte

 • Op de Veluwe laat jij achter wat jou niet meer dient in jouw reis
 • Daarentegen neem jij mee naar huis wat jou wel gaat dienen
 • Je weet wat jou te doen staat richting de volgende top
 • Je hebt zin om praktische stappen te zetten
 • Je bent een intense (offline) natuur ervaring rijker

Voor- en achteraf

Neem je deel aan het Presence Outdoor Mountainbike Programma, dan houden we drie weken voor vertrek een individueel voorbereidingsgesprek. Na afloop vindt er binnen drie weken een zogenaamd landingsgesprek plaats. Standaard zijn deze gesprekken via een videocall, maar je bent natuurlijk ook offline welkom. Na 6 maanden volgt er een re-connect met de groep. Fijn om elkaar weer te ontmoeten en samen terug te kijken wat er is bereikt. Mocht je daarna nog behoefte hebben aan Presence Outdoor COACHING, dan is dit natuurlijk mogelijk.

Over de facilitators

Het Presence Outdoor Mountainbike Programma wordt georganiseerd en begeleid door voormalig (prof) wielrenner en mountainbiker Maarten Tjalingii en succesvol ondernemer Jan Willem Brummelman. Een geslaagde samenwerking, waarin sport en ondernemerschap én passie voor mountainbiken en de natuur prachtig samenkomen.

Benieuwd naar het verhaal? Lees hier het interview met Maarten en Jan Willem.

“Door helikopterview te creëren ontdek zie je waar je vandaan komt, waar je staat en waar je naar toe wilt. Ik zou dit programma iedereen kunnen aanraden.”

– Deelnemer PO MTB juni 2021

Aanmelden of meer informatie

Wil je deelnemen aan het groepsprogramma? Kijk dan snel in de agenda voor de beschikbare data en reserveer direct je plek. Twijfel je of het wel iets voor je is of heb je nog vragen, neem dan gerust contact op. In een vrijblijvend gesprek vertellen we je graag meer over het POP Mountainbike programma en verkennen we eventueel jouw situatie en vraagstuk.

Direct inschrijven voor presence outdoor OffRoad Editie?

FAQ

POP: het is niet belangrijk dat je in top conditie bent. We moet je een flinke wandeling kunnen maken.

MTB editie: We gaan ervanuit dat je een gevorderde mountainbike bent. Richtlijn hiervoor is dat je één keer per week op fiets zit. We willen echter benadrukken dat het geen prestatie tocht wordt. Indien er niveau verschil is, kunnen we eventueel besluiten om de groep tijdelijk even op te splitsen. Mocht je hier meer vragen over hebben of twijfelen, neem dan met ons contact op.

Canoe editie: Je hoeft geen ervaren kanovaarder te zijn. We peddelen zo’n 4 á 5 uur per dag, maar in een rustig tempo. Iedereen zal er wat spierpijn aan overhouden 😉

Wij hebben zowel tijdens het fietsen als bij de lodgetent een ‘first aid’ reparatiekoffer bij ons. Mocht de schade/pech groter zijn, dan hebben wij een warm contact met een lokale MTB-fietsenmaker. Er is een mobiele fietsenstandaard aanwezig om de reparatie uit te voeren.

Om echt even te vertragen en te focussen op jezelf, kiezen we er voor om offline te zijn. Dat betekent: laptop/tablet uit en telefoon lever je in. Om echt het effect van offline zijn te kunnen ervaren en het maximale uit je reis te halen, adviseren we je om geen contact te hebben met de buitenwereld.

Ja, we gaan ervan uit dat je je eigen MTB (incl. fietskleding en -helm) meeneemt, die in goede staat verkeert.

Ja, er is een mobiele schoonmaak installatie aanwezig.

Het POP houdt zich aan de laatste richtlijnen van het RIVM. De 1,5 meter richtlijn is tijdens het programma goed mogelijk. Elke deelnemer heeft in de lodge tent een eigen slaapruimte en het programma is in de buitenlucht.

Hoe worden de maatregelen geborgd?

 • We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en bij (verkoudsheids) klachten blijven deelnemers thuis
 • Er zijn sneltests aanwezig
 • Je slaapt in een eigen slaap vertrek van de lodgetent
 • We zijn het grootste deel van de tijd buiten
 • Er is voldoende desinfectant en handgel aanwezig
 • Eten wordt zoveel mogelijk door één persoon bereid/ door de locatie bereid
 • Er zijn mondkapjes aanwezig
 • Beddengoed en handdoeken worden schoon door locatie geleverd.

TIjdens de POP en MTB editie overnachten we in een luxe lodge tent. Elke deelnemer heeft, mits anders vermeld, een eigen (afgeschermde) slaapruimte.

Canoe editie: tijdens de Canoe editie slaap je onder een eigen tarp. Dit betekent wel dat niet sprake is van een afgeschermde slaapruimte. Het is wel mogelijk om je tarp op enige afstand van de anderen op te zetten.

Nee. Deelname is op eigen risico. We gaan er vanuit dat jezelf verzekerd bent. We willen wel benadrukken dat het risicoprofiel niet anders is als een gewone trainingsrit. Het is GEEN wedstrijd.

Meer info