Offline! Vanwege de vakantie komen we vanaf 8 augustus graag weer met je in contact.

“Een intense natuurervaring” – GROUP editie

Geschreven door:

Presence Outdoor

Daar liepen we dan, aan het wandelen in stilte tijdens de Presence Outdoor driedaagse. In het begin onrustig, alle zintuigen staan aan, soms dwalen mijn gedachten af maar na een poosje word ik rustig in mijn lijf en nog belangrijker, in mijn hoofd.

Mijn hart gaat sneller kloppen

Ineens staan we op een heuvel en zien een groep IJslandse paarden. Een prachtig moment om dit moment in me op te nemen. Maximaal te genieten van de omgeving, herfstkleuren en paarden en vooral dat ik hier mag staan. Totdat één paard mij en de trainer aan kijkt. Mijn hart gaat sneller kloppen, ik ben best bang voor paarden, er schiet door mijn hoofd dat hij vast kan voelen dat ik bang ben. Paarden zijn tenslotte spiegels voor mensen. Stap ik achteruit, blijf ik staan?

Dat moment en gevoel om in de natuur mezelf te zijn, door een paard zonder er iets voor te hoeven doen, mij te accepteren, was magisch.

Magisch

Ik blijf staan. Hij komt dichterbij, blijft weer staan en blijft me aankijken. De trainer/Jan Willem kijkt hem vriendelijk aan. Ik word ineens ook rustig en voel dat het goed is. Het paard en ik blijven elkaar aankijken, hij loopt naar voren, staat vlak voor me en raakt me aan met zijn neus, langs mijn hele lichaam. Magisch om er te mogen zijn, het paard en de rust die hij uitstraalt en ik ook, maken dat ik blijf staan en me rustig laat aanraken. Op dat moment ben ik alleen in de natuur en in verbinding met het paard. In ontspanning en zonder angst. Ik mag er zijn…meer dan dat: ik ben er en het paard accepteert mij zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Wat een ontlading als we daarna verder lopen. Dat moment en gevoel om in de natuur mezelf te zijn, door een paard zonder er iets voor te hoeven doen, mij te accepteren, was magisch en dat moment heeft me tijdens de rest van de dagen en ook daarna weer zoveel dichter bij mezelf gebracht. De spiegel van de natuur!

Ik mag er zijn! Sterker nog, ik ben er.

Deelnemer is 54 jaar en woont met haar dochtertje in Oosterbeek. Ze is Directeur Relaties en Fundraising bij een Universiteit in Nederland.

Ook interessant

Blogs
3 minuten leestijd
Veel (ex)astronauten zoals @andrekuipers en Wubbo Ockels werpen zich na hun reizen op als beschermheer van moeder aarde. Dit is...
Blogs
3 minuten leestijd
Op Youtube staat een animatie over een ondernemer met het ultieme doel om op een onbewoond eiland te wonen. Klaar...
Blogs
3 minuten leestijd
Ik spreek vaak ondernemers of leiders die onvrede hebben dat ze altijd maar AAN staan. Zeg maar, te vaak in...

Meer info