< Terug naar programmaoverzicht

Jaarprogramma

Overige programma's

Solo

Group

Coaching

Incompany

Connect

PRESENCE OUTDOOR JAARPROGRAMMA

Ben jij een gedreven ondernemer, leider, of manager die altijd in de hoogste versnelling staat? Ondanks je voortdurende streven naar succes, schiet persoonlijke groei er vaak bij in. Elk jaar neem je je voor om hier verandering in aan te brengen, maar de constante race van het dagelijkse leven dwingt je vaak tot uitstel. Naarmate de jaren verstrijken, kun je het gevoel krijgen dat je onbenut potentieel laat liggen. Heb je behoefte aan een nieuwe balans tussen werk en leven? Verlang je naar een diepere verbinding met je innerlijke zelf en de natuur om je heen? Dan is ons jaarprogramma precies wat jij zoekt.

In een wereld die ons constant onder druk zet om het hele jaar door te presteren, wijst de natuurlijke jaarcyclus van de seizoenen ons de weg. Wij nodigen je uit om mee te doen aan het programma “de jaarring” gepresenteerd door Presence Outdoor. Een unieke reis waarin je de ruimte krijgt om te groeien, te reflecteren en te verbinden,  met jezelf en de natuurlijke wereld om je heen. Ga je mee?

DE DRIE DAGEN IN EEN NOTENDOP:

 • Ondernemende mensen die verlangen naar een natuurlijk ritme in hun leven en werk
 • Het doorlopen van een jaarcyclus samen met Maarten en Jan Willem en maximaal 7 andere gelijkgestemden
 • Het ervaren van meer innerlijke rust door het omarmen van een natuurlijk ritme
 • Het herstellen van de verbinding met jezelf en de natuur om je heen
 • Vier offline dagen per jaar
 • Vier keer rustig bewegen in de prachtige Veluwse natuur rondom Arnhem
 • Kosten €1.700 ex BTW (vergoedbaar door je eigen bedrijf/werkgever), €1.400 ex BTW (ZZP/Freelance)
 • Kosten zijn inclusief lunch en dranken (koffie, thee, water)
 • Kosten zijn inclusief het boek “Leven en Werken in het ritme van de seizoenen

De Jaaring

Bomen vertellen hun verhalen via de dikte van hun jaarringen. De buitenste jaarring vertegenwoordigt het ‘lopende jaar’, en zo naar de kern toe, steeds een jaar terug. Aan de dikte van die jaarringen kun je afleiden of een boom het goed had (dikke jaarring) of slecht (dunne jaarring).  De boom groeit het hardst in de lente en begin van de zomer en minder hard in de zomer en najaar. In winter groeit de boom bijna niet.

Net zoals een boom gedurende het jaar groeit en evolueert, kun jij ook persoonlijk groeien door in harmonie te leven met de seizoenen. In de lente en zomer kun je jezelf laten groeien en manifesteren, terwijl de herfst je de tijd geeft voor introspectie en loslaten. In de winter is het moment aangebroken voor bezinning en innerlijke vernieuwing.

Ons jaarprogramma is geïnspireerd op deze prachtige metafoor. Samen gaan we een jaar lang leren en leven in het ritme van de seizoenen, met behulp van de inzichten uit het boek “Leven en Werken in het ritme van de seizoenen” van Jaap Voigt.

“Door dit programma ga je bloeien in plaats van groeien”

Wat kun je verwachten...

 • Een natuurlijk ritme gedurende het jaar;
 • Stilstaan bij wat voor jou werkt;
 • Loslaten van wat je niet meer dient;
 • Een gemeenschap van gelijkgestemden om je heen;
 • Duurzame persoonlijke groei met voldoende ruimte voor rust en herstel;
 • Een oogst zoals je nog nooit eerder hebt ervaren.

Programmadagen

Natuurlijk blijven de basis ingrediënten van Presence Outdoor aanwezig tijdens dit jaar: offline, buiten en bewegen in de natuur (Veluwe). De programmadagen zijn 1x per seizoen op vrijdag en we sluiten af met een oogst feest.

 • Vrijdag 10-11-2023 (Herfst
 • Vrijdag 19-01-2024  (Winter)
 • Vrijdag 22-03-2024  (Voorjaar)
 • Vrijdag 07-06-2024 (Zomer)
 • Vrijdag 13-09-2024 (Oogstfeest)

De insteek is dat we na het oogstfeest weer met dezelfde groep een volgende jaarcyclus in gaan. Mocht je dit niet willen, dan kan je natuurlijk aan het einde van de cyclus uit stappen. Hiermee willen we een duurzame groepsverbinding bevorderen.

AANMELDEN OF MEER INFORMATIE

Wil je deelnemen aan de Jaarring? Reserveer dan hieronder direct je plek. Twijfel je of het wel iets voor je is of heb je nog vragen, neem dan gerust contact op. In een vrijblijvend gesprek vertellen we je graag meer over het jaarprogramma en verkennen we eventueel jouw situatie en vraagstuk.

DIRECT INSCHRIJVEN VOOR PRESENCE OUTDOOR JAARRING?

FAQ

Dit betekent in de basis dat we rustig wandelen. We sluiten niet dat een andere bewegingsactiviteit zoals kanoën, ook onderdeel wordt van het jaarprogramma.

Om echt even te vertragen en te focussen op jezelf, kiezen we er voor om offline te zijn. Dat betekent: laptop/tablet uit en telefoon lever je in. Om echt het effect van offline zijn te kunnen ervaren en het maximale uit je reis te halen, adviseren we je om geen contact te hebben met de buitenwereld.

Jazeker, het is een programma voor persoonlijke groei gericht op leven & werk. Het kan zijn dat jouw bedrijf in zomer moet oogsten. Dit betekent niet dat een thema gericht op jouw persoonlijke groei in ander (natuurlijk) ritme kan zijn. Wij zien jou meer als alleen ‘werk’.

Bijvoorbeeld: je stapt in de lente in, dan zijn de jaarkosten 50%.

Ja, dat kan zeker. Net zoals al onze programma’s, kan dit jaarprogramma ook incompany voor jouw bedrijf worden gefaciliteerd.

Ja, deelname is jaarlijks opzegbaar na het oogstfeest.

Absoluut. Dit is een ideaal programma om wat je in een eerder programma hebt geleerd verder te verdiepen en in je leven te integreren.

Dat kan zeker! Even vertragen om te reflecteren op waar je nu staat, levert sowieso waardevolle inzichten op. Even offline zijn is al een ervaring ansich en goed voor je rust & herstel. Onze ervaring is altijd wel intenties en inzichten gedurende deelname ontstaan.

Absoluut. Dit programma is ideaal om wat je in een eerder traject hebt geleerd verder te verdiepen en in je leven te integreren. Of als eerste kennismaking met leiderschapsontwikkeling in de natuur.