< Terug naar programmaoverzicht

Speciale editie: ruimte innemen

Group programma:

Thema: ruimte innemen

Ruimte innemen is helemaal niet eenvoudig. Daar wordt al snel wat van gevonden. Mensen zien je als “teveel”, “ingewikkeld” of “veeleisend” als je hardop zegt welke ambities je hebt, wat je wilt of wat je juist niet wilt – zeker als je een vrouw bent. Maar ook voor mannen is ruimte innemen niet altijd een makkelijk thema.

Wil je wel eens in alle rust stilstaan bij de ruimte die je mag innemen en hoe je dat zou kunnen doen, en hou je van de natuur? Schrijf je dan nu in voor de speciale editie van het Presence Outdoor Programma met Marijn de Vries.

Deze leiderschapsreis is voor ondernemende mensen die iets willen doorbreken. Drie dagen lang in de natuur, terug naar de kern. Om vanuit daar bewust te ontdekken wat jij wilt.

Her programma wordt naast Marijn de Vries begeleid door onze ervaren facilitator Jan Willem Brummelman.

DE DRIE DAGEN IN EEN NOTENDOP:

 • 6-8 november 2024
 • Wandelend door de prachtige Veluwse natuur
 • Gelijkgestemd gezelschap; van elkaar leren en elkaar inspireren
 • Specifieke aandacht voor jouw vraagstuk
 • Begeleiding door twee coaches met topsport- en ondernemerservaring.
 • Maximaal 8 deelnemers
 • Offline: geen telefoon, horloge of laptop
 • Prikkelende oefeningen en opdrachten
 • Twee overnachtingen in een luxe lodgetent (eigen slaapvertrek)
 • Lekker eten en drinken
 • Inclusief Veluwezoom MTB vergunning
 • (online) voorgesprek (persoonlijk) en landingsgesprek (persoonlijk) en een re-connect met de groep na 6 maanden
 • Kosten euro 2.975,- (ex BTW)  alles inclusief (valt zakelijk onder ‘coaching’)
 • 2% van bovenstaand bedrag gaat naar Natuurmonumenten

Bewust ontdekken wat je wilt

Vraag je je wel eens af waarom wie je bent in je werk zo wringt met wat je eigenlijk voelt? Vind je het moeilijk om dat uit te spreken, bang voor het oordeel van anderen? Weet je misschien niet eens precies waarom je zo vaak het gevoel hebt dat je niet helemaal jezelf kunt zijn in je werkzame leven? Of weet je dat wel, maar durf je geen stappen te zetten om dat te veranderen?

Dan is dit misschien het goede moment om daar eens uitgebreid bij stil te staan. Gun jezelf de tijd om te ontdekken welke ruimte je precies inneemt in je werk, en hoe je dat veranderen kunt. In deze speciale editie van Presence Outdoor gaan we drie dagen de natuur in. Wandelen, tot rust komen. Buiten, waar de ruimte eindeloos is. Je gaat uit je hoofd, je lijf in om te voelen wat jij wilt. Welke ruimte jij nodig hebt om je gelukkiger en evenwichtiger te voelen, en hoe je stappen kunt zetten om die ruimte ook echt te gaan innemen.

 

Samen en toch individueel

Je bent niet de enige met deze zoektocht. Tijdens dit Presence Outdoor programma ga je op pad met gelijkgestemden, die ook willen werken aan ruimte innemen. Marijn en Jan Willem begeleiden de groep én jou individueel. Dat doen ze praktisch op de wandelroutes, en tijdens de reflectiereis. Door middel van prikkelende gesprekken en opdrachten ontdek je bewust wat jou écht raakt. Wie ben je, waar sta je en waar wil je naartoe?

Proces programma

1.

(online) Intake

(+/- 3 weken vooraf)

2.

Presence outdoor programma

(3 dagen)

3.

Landingsgesprek

(+/- 4 weken na afloop)

4.

Presence outdoor re-connect

(1 dagdeel per kwartaal, optioneel)

“Van groeien naar bloeien”

– Pim Nip, deelnemer Presence Outdoor juni 2022

Vraag jij je wel eens af...

 • Wie je bent in je werk zo wringt met wat je eigenlijk voelt?
 • Vind je het moeilijk om dat uit te spreken, bang voor het oordeel van anderen?
 • Weet je misschien niet eens precies waarom je zo vaak het gevoel hebt dat je niet helemaal jezelf kunt zijn in je werkzame leven?
 • Of weet je dat wel, maar durf je gaan stappen te zetten om dat te veranderen?
 • Vind je het moeilijk om ruimte in te nemen, maar zou je dat wel graag willen?

Vertragen om te reflecterren

Tijdens de driedaagse vertraag je om ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Uit je dagelijkse ritme en omgeving, telefoon uit en horloge af. Veelal op de mountainbike trekken we door de Veluwe en ontdekken we de kracht van de natuur als inspiratiebron. Marijn en Jan Willem gidsen je naar uniek locaties en inspirerende plekken, waar je aan de slag gaat met onderdelen van het programma. De kans is groot dat je een ‘overview effect’ op je leven gaat ervaren. Na afloop keer je met waardevolle inzichten en een nieuw perspectief huiswaarts.

De faciliteiten

Het Presence Outdoor Programma is een outdoor programma mét comfort. We verblijven op de Veluwe in luxe lodgetenten (met inhouse sanitair), waarin je overnacht in een eigen slaapvertrek. Tijdens de driedaagse wordt voor lekker eten & drinken gezorgd. 

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens het Presence Outdoor programma wandelen we we veel en uiteraard zijn er ook voldoende rustmomenten. Het is een ontspannen en tegelijkertijd intensief buitenprogramma, geïnspireerd op de U-theorie. In dit gedachtegoed keer je terug naar de basis (jouw bron). Dit is is de plek waar de magie begint. Nieuwe inzichten worden je vanuit de toekomt aangereikt. Vervolgens ontstaan er krachtige intenties om hetgeen te doorbreken wat jou de afgelopen tijd gevangen heeft gehouden.

U-Journey

Een globale outline van de driedaagse:

DAG 1: TERUG NAAR HET BEGIN

We maken een lange wandeling door de natuur. In onder meer gesprekken helpen wij je bewust te ontdekken wie je bent, wat je drijft en wat jouw kwaliteiten zijn. We genieten van een rustige avond met lekker eten midden in de natuur. Als je zin hebt pak je nog een hottub.

DAG 2: VANUIT CONTACT MET JEZELF

Deze dag staat in het teken van je zelf uitpakken, met reflectie en uitdagende opdrachten kom je steeds meer van jezelf tegen. Al werkenderwijs word je je bewust van je blinde vlekken, overtuigingenen (gedrags)patronen. Begeleidt door Marijn en Jan Willem krijg je de spiegel voorgehouden, wat dient jou en wat wil je anders, jouw kans om uit te zoomen en toekomstkansen te zien. Volop beweging ontbreekt uiteraard niet en deze dag sluit af met een onvergetelijk ervaring

DAG 3: (uit)KRISTALLISEREN

Deze dag staat in het teken van de wederopbouw. We starten deze dag met een hele bijzondere tocht vol verwondering. Vervolgens zetten we de intenties en maken we jouw mogelijkheden en vervolgstappen concreet. Je hebt nieuwe inzichten, vertrouwen en hernieuwde energie. We sluiten af met een gezellige lunch

Jouw oogst en onze belofte

 • Op de Veluwe laat jij achter wat jou niet meer dient in jouw reis
 • Daarentegen neem jij mee naar huis wat jou wel gaat dienen
 • Je weet wat jou te doen staat om ruimte in te gaan nemen.
 • Je hebt zin om praktische stappen hiervoor te gaan zetten
 • Je bent een intense (offline) natuur ervaring rijker

Voor- en achteraf

Neem je deel aan het Presence Outdoor Programma, dan houden we drie weken voor vertrek een individueel voorbereidingsgesprek. Na afloop vindt er binnen drie weken een zogenaamd landingsgesprek plaats. Standaard zijn deze gesprekken via een videocall, maar je bent natuurlijk ook offline welkom. Één keer per kwartaal is er een re-connect met de groep (optionee). Fijn om elkaar weer te ontmoeten en samen terug te kijken wat er is bereikt. Mocht je daarna nog behoefte hebben aan Presence Outdoor COACHING, dan is dit natuurlijk mogelijk.

Over de facilitators

Deze speciale Presence Outdoor editie wordt gefaciliteerd door voormalig (prof) wielrenner, ondernemer en ervaringsdeskundig in ‘ruimte nemen’ Marijn de Vries en gecertificeerd coach Jan Willem Brummelman. Een bijzonder samenwerking waarin ervaring, professionaliteit en natuur samen komen.

Benieuwd naar het verhaal. Lees hier het interview met Marijn en Jan Willem

“Ik heb echt onderschat wat voor een impact de stilte en kracht van de natuur op mij heeft”

– Deelnemer Presence Outdoor april 2024

Aanmelden of meer informatie

Wil je deelnemen aan het groepsprogramma? Kijk dan snel in de agenda voor de beschikbare data en reserveer direct je plek. Twijfel je of het wel iets voor je is of heb je nog vragen, neem dan gerust contact op. In een vrijblijvend gesprek vertellen we je graag meer over deze speciale editie van het Presence Outdoor Programma en verkennen we eventueel jouw situatie en vraagstuk.

Direct inschrijven voor presence outdoor speciale ruimte innemen editie?

FAQ

Het is niet belangrijk dat je in top conditie bent. We moet je een (flinke) wandeling kunnen maken. Twijfel je? Neem contact met ons op.

 

Om echt even te vertragen en te focussen op jezelf, kiezen we er voor om offline te zijn. Dat betekent: laptop/tablet uit en telefoon lever je in. Om echt het effect van offline zijn te kunnen ervaren en het maximale uit je reis te halen, adviseren we je om geen contact te hebben met de buitenwereld.

We overnachten in een luxe lodge tent. Elke deelnemer heeft, mits anders vermeld, een eigen (afgeschermde) slaapruimte.

In een groep maken we de reis samen, maar ik maak tussendoor ruimte voor individuele coaching en reflectiegesprekken. #samenenalleen

Nee hoor, er zijn ook mannen met het thema ‘ruimte innemen’.