< Terug naar het blogoverzicht

Drie redenen om deel te nemen aan het POP

Geschreven door:

Presence Outdoor

Krijg jij onder de douche ook de beste inzichten? Begrijpelijk! Het is een ontspannen moment zonder afleidingen van telefoon of laptop. Terwijl je je haren op de automatische piloot wast, komt je brein in een semi-meditatieve toestand en nemen je gedachten de vrije loop. Het Presence Outdoor Programma (POP) is als het ware een lange douchebeurt. Tijdens deze offline ontdekkingsreis ontstaan er in rust ook nieuwe inzichten.

Wat ook de reden is waarom deelnemers aan het Presence Outdoor Programma meedoen, één ding is zeker: het levert rust en ruimte op voor reflectie en nieuwe inzichten. Net als onder de douche, alleen met meer impact en diepgang. Ik merk dat de deelnemers, ondernemers en zakelijk leiders, veelal dezelfde vragen of thema’s hebben. Herken jij je in een of meer van de drie onderstaande punten? Dan is de kans groot dat deelnemen aan het POP iets voor jou is:

1. Je wilt een doorbraak in je leven, waarnaar je zo lang verlangt

Zit jij gevangen in patronen die je moeilijk kunt doorbreken? Krijg je daardoor wat je altijd al kreeg? En overheerst de ontevredenheid? Het POP is het ideale programma om dit te doorbreken. Tijdens de driedaagse worden deze patronen zichtbaar. Vanuit échte verbinding met jezelf ga je leren van de toekomst in plaats van het verleden en werk je toe naar de doorbraak waarnaar je zo verlangt.

In 2019 ging ik offline met een succesvolle ondernemer. Materialistisch gezien had hij alles, maar zijn hart was niet vervuld. Er was structureel een gevoel van onvrede. Tijdens het POP vertelde hij regelmatig verhalen over zijn grootste passie: het goed ‘fixen’ voor de klant. ‘Zorgen dat het goed komt’, noemde hij het. Maar dit waren oude tijden. Dit kon nu niet meer. Zijn missie was om zich los te weken van de operatie. Hiervoor had hij immers ook een operationeel directeur aangenomen. Tijdens het POP ontstond ineens het inzicht dat het doel van deze missie eigenlijk ontbrak, terwijl zijn passie verloren ging. De ondernemer pakt sindsdien weer enkele projecten zelf op. Om weer in verbinding te staan met de klant, zonder dat hij de operatie wordt ingezogen.

2. Je bent gestopt/je gaat stoppen met je werk of bedrijf

Denk je aan een nieuwe carrière? Of heb je je bedrijf verkocht of ga je dat over een tijdje doen? Je komt dan mogelijk in een fase die ik ook heb doorgemaakt. (Lees hier mijn verhaal) Je hebt in de eerste plaats niet gewerkt voor het geld, maar om je bedrijf te laten floreren. En dan ineens is je podium weg. Natuurlijk lukt het om het gemis even te vergeten, je mag genieten van je resultaat. Maar uiteindelijk wil je weer waarde creëren: jouw unieke capaciteiten aanwenden. Je wilt weer in ‘de flow’ komen. Tijdens het POP gaan we jouw unieke talent weer boven water halen. Je laat het oude los en staat open voor de (nieuwe) toekomst!

3. Je wilt peilen of je met de juiste dingen bezig bent

Ben je qua werk en privé aan het doen wat je ‘moet’ en graag ‘wilt’ doen? We kennen allemaal wel een fase van twijfel of je nog met de juiste dingen bezig bent. Tijdens het POP help ik je te reflecteren en peilen we of je op de gewenste koers zit.

Afgelopen zomer ging ik met een jonge ondernemer drie dagen de natuur in (lees hier zijn reisverhaal). Sinds enkele jaren is hij Algemeen Directeur van een familiebedrijf. Door plotselinge ziekte heeft hij het roer van zijn vader overgenomen, terwijl hij zelf met zijn eigen start-up bezig was. Vanuit plichtsbesef twijfelde hij echter geen moment. Vol overgave maakt hij lange dagen en lastige beslissingen. Momenten van angst en twijfel sluipen erin. Voor wie doe ik dit? Kan ik de verwachtingen wel waarmaken? Tijdens het POP leert hij over zijn (familie)systeem en hoe hij daar zelf invloed op kan uitoefenen. Hij laat daardoor hardnekkige patronen los en er ontstaat een bijzondere innerlijke kracht. Hierdoor is hij écht opgestaan als leider van het bedrijf.

Ben je benieuwd naar het Presence Outdoor programma en hoe de driedaagse eruit ziet, hier vind je meer informatie. Herken jij je in de bovenstaande vragen/thema’s of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik wissel graag eens van gedachten met je!

 

Ook interessant

Blogs
4 minuten leestijd
In maart 2022 had ik een outdoor coach moment met een ondernemer (42). Hij is nu 8 jaar DGA van...
Blogs
4 minuten leestijd
Wanneer nam jij voor het laatst écht de tijd voor jezelf? Om bewust te zien en te voelen wat jij...
Blogs
3 minuten leestijd
Ik spreek vaak ondernemers of leiders die onvrede hebben dat ze altijd maar AAN staan. Zeg maar, te vaak in...