< Terug naar het blogoverzicht

“Sinds het programma ben ik zeer ontspannen” – MTB editie 09-2021

Geschreven door:

Presence Outdoor

Voor mij is het goed om één keer in de zoveel tijd stil te staan bij mezelf: Waar sta ik? Waar wil ik naar toe? Het was al weer een paar jaar geleden, dus toen ik de aankondiging zag van het Presence outdoor MTB programma, twijfelde ik geen seconde. Een coachtraject op de fiets, dat leek mij een perfecte combinatie. En precies op het goede moment. Op mijn werk zat ik namelijk in een pittige periode. De mogelijke fusie, waar ik op had gehoopt, ging niet door. “Wat betekent dit voor mij?”, “Wil ik hier blijven”, “Zo niet, wat wil ik dan?”: belangrijke vragen die spelen. Ik had niet de illusie concrete antwoorden te krijgen tijdens deze drie daagse, maar het zou me vast tot meer inzichten brengen. En inderdaad, dat is gelukt!

Ik ben weer een stap verder

De rust die het programma biedt, het buiten zijn en ook nog het fysieke gedeelte op de fiets hebben ervoor gezorgd dat ik weer een stap verder ben. Ik weet eigenlijk al langer dat ik moeilijke dingen soms uit de weg ga, uit angst mezelf of anderen teleur te stellen. Maar dit hardop zeggen en er bewust mee bezig zijn, is een tweede. Fijn dat dit er nu wel mag zijn en dat ik mensen om mij heen hier deelgenoot van kan maken. Ik hoef het niet alleen te doen.

Sfeer in groep

De sfeer in de groep was meteen goed. Het voelde ontspannen en vertrouwd, waardoor iedereen zich vanaf het eerste moment openstelde. Op een fijne manier zorgden Maarten en Jan Willem ervoor dat er nog meer gevoelens werden blootgelegd en prikten ze door de kandidaten heen. Heel bijzonder. Zelf zijn ze ook open en authentiek wat een vertrouwd gevoel geeft.

De afwisseling in het programma

Het Presence Outdoor programma zit goed in elkaar. Na een opdracht, waarin je stil staat bij jezelf, stap je op de fiets voor een ontspannen rit. Zo krijg je de tijd om hetgeen je net mee bezig bent geweest te overdenken. Deze afwisseling vond ik mooi.

En niet alleen fietsen. Die ene vroege ochtendwandeling heeft indruk gemaakt. Normaal praat ik altijd als ik naast iemand loop. Nu was het stil. Gewoon alleen maar lopen, kijken en voelen. In de schemer zagen we het langzaam licht worden. Het is dat ik geen ochtendmens ben, maar anders… 😉

Fijn om te ontdekken waar andere tegenaan lopen

Ik vond het prettig en waardevol om deze drie dagen in een groep door te brengen. Ook het proces van een ander zet je aan het denken. Je eigen vraagstuk bekijk je daardoor toch weer op een andere manier. En hoe fijn is het om te ontdekken dat waar anderen tegenaan lopen, ik zelf geen last van heb. Ik heb het thuis met mijn gezin prima voor elkaar. Een mooi inzicht!

 Ik ben sinds het programma heel ontspannen. Alsof er ineens heel veel ruimte is

Bram Lips

Sinds het programma ben ik heel ontspannen

Het klinkt misschien gek, maar sinds ik het programma heb doorlopen ben ik heel ontspannen, ook op mijn werk. Alsof er ineens heel veel ruimte is.

Normaal zijn dit soort dagen vaak in een conferentieoord en ben je veel binnen, vermoeiend dus. Ook nu was het echt wel intensief, maar op een hele andere manier. Het constant buiten zijn, het fysieke stuk en nadenken over jezelf was voor mij inderdaad de perfecte combinatie. En aangezien je in een tent slaapt, ben je zelfs ’s nachts buiten. Dit maakte het plaatje compleet.  

Daarnaast heb ik als fietsliefhebber genoten van Maartens verhalen. Leuk om te horen hoe hij zijn fiets carrière heeft ervaren en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Een extraatje boven op hetgeen er allemaal al was. Het absolute hoogtepunt was de 2e avond, maar daar mag ik niks over vertellen 😉

Ik heb drie mooie en bijzondere dagen gehad!

Bram is 49 jaar en woont met zijn vrouw en kinderen in Arnhem. Hij studeerde Vastgoed management (rentmeesterij) aan Van Hall Larenstein in Velp. Sinds 2016 is hij directeur-bestuurder van een woningcorporatie.

Klik HIER voor meer informatie over het Presence Outdoor MTB Programma

Ook interessant

Blogs
3 minuten leestijd
Veel (ex)astronauten zoals @andrekuipers en Wubbo Ockels werpen zich na hun reizen op als beschermheer van moeder aarde. Dit is...
Blogs
4 minuten leestijd
Krijg jij onder de douche ook de beste inzichten? Begrijpelijk! Het is een ontspannen moment zonder afleidingen van telefoon of...
Blogs
3 minuten leestijd
Zeker in deze turbulente tijden ben je als leider van een onderneming continue bezig met alle veranderingen die op je...