Offline! Vanwege de vakantie komen we vanaf 8 augustus graag weer met je in contact.

In mijn element op de trekker

Geschreven door:

Presence Outdoor

Al twee jaar rijd ik in de zomermaanden een paar dagen per week op de trekker om te hooien in Natuurpark de Hoge Veluwe of ’t Leusveld. Ik doe het graag voor mijn buurman, die (loonwerk)bedrijf heeft in bos & natuurbeheer. En ik doe het ook graag voor mijzelf. Op de trekker is het weer zoals vroeger. Als jochie kreeg ik niet genoeg van die repeterende ritjes op de boerderij. Ik droomde lekker weg en kon eindeloos in de verte turen.

Wat doe je, als je er een succesvolle ondernemers carrière op hebt zitten en je nog een heel (werkend) leven voor je hebt? Wie ben je eigenlijk (geworden) en wat wil je met je leven? Deze en vele andere vragen hebben mij een tijd lang beziggehouden. En nog steeds overigens, zeker op de dagen dat ik alleen op de trekker rijd. Om het Presence Outdoor beter te begrijpen, deel ik ook graag mijn reis met jou.

Mijn overlevingsmechanisme

Mijn studentenjaren waren een vloek en een zegen. Slim genoeg om te studeren, maar altijd bang om te falen. Ik was ervan overtuigd dat ik moest presteren. Ik worstelde mij door de MAVO, de MTS en het HBO. In mijn bewijsdrang naar anderen, werd ik er handig in om mijn kwetsbaarheid te ontwijken. Overlevingsmechanisme: AAN. Ik zorgde dat ik in de juiste projectgroepjes zat en ik speelde wel eens vals. Ik werd steeds meer een extravert persoon. De master Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit doorliep ik vloeiend, totdat ik mijn scriptie alleen moest maken. Dat was een confrontatie met mijzelf. 

Geen slechte investering 

Met een master op zak en zonder zelfvertrouwen ging ik op zoek naar mijn comfortzone. Die vond ik in 2006 bij Traffic Support, toen nog een klein MKB-bedrijf met een marktleidende positie in de evenementensector. Vanaf 2000 had ik er al een bijbaan en nu als Chef Operatie kwam ik weer volledig in mijn kracht. Nog geen twee jaar later, in 2008, werd ik DGA van Traffic Support. Als 29-jarige stak ik mij daarvoor diep in de schulden (750K). Gezien de economische crisis toen,  een spannende keuze. Het was geen slechte investering. In de jaren die volgden groeide Traffic Support uit naar een holding van negen bedrijven met 30 miljoen omzet. Het succes bleef niet onopgemerkt; eind 2014 werd het bedrijf overgenomen. 

Ik stopte ermee

Tot 2018 ben ik aangebleven als Algemeen Directeur. Hoewel de (financiële) resultaten erg goed waren, was ik niet gelukkig. Door de overname was de dynamiek voor mij volledig veranderd. Het lukte mij niet om mij aan te passen. Ik functioneren nog wel, ‘dankzij’ mijn overlevingsmechanisme, maar het was niet houdbaar. Ik was mij er toen nog niet van bewust, maar ik had mij kwetsbaar moeten opstellen aan mijn team en nieuwe aandeelhouder. In tegenstelling tot dit, nam ik in 2018 vermoeid ontslag. Dit eind betekende voor mij een nieuw begin. 

Terug naar de bron

In het eerste jaar ging ik de confrontatie mezelf nog niet aan. Ik genoot lekker van het (financiële) succes, ik liep marathons en reed een Transalp op de mountainbike. Ondertussen vond ik zakelijk nergens aansluiting. Ik durfde ook niet meer, omdat mijn overlevingsmechanisme haperde. Steeds meer en vaker voelde ik dat ik mezelf kwijt was. 

In mijn zoektocht raadde een wijze man mij aan om het Presence Foundation Course in Oxford (UK) te volgen. Hier heb ik ervaren en geleerd dat duurzame verandering alleen mogelijk is vanuit verbinding met jezelf. Zo voorkom je dat je steeds krijgt wat je kreeg. 

Authentiek leiderschap

In Oxford en daarna tijdens de ITIP Coach opleiding, maakte ik weer (liefdevol) kennis met mijn authentieke zelf. De zelf in al zijn kracht én met al zijn kwetsbaarheden. Ik gun deze reis ook andere (ex-)ondernemers en zakelijk leiders. De wereld zit te wachten op authentieke helden. Vanuit authentiek persoonlijk leiderschap wordt je leven rijker en de wereld beter. Daar zijn de ideeën ontstaan voor het Presence Outdoor. Inmiddels vol in mijn kracht doe ik wat ik het liefst doe; anderen helpen (weer) op koers te komen. Door de natuur in te gaan, te vertragen en terug te keren naar de kern. En dat is wat er vaak gebeurd op die trekker als ik aan het hooien ben. Even terug naar het jongetje van vroeger dat helemaal in zijn element is. Het herinnert mij weer wie ik echt ben.

Is trekker rijden niks voor jou :-), maar ben je wel op zoek naar rust en ruimte om je gedachten te ordenen en op zoek te gaan naar wat jij wilt in je leven? Dan help ik je graag! Ik vertel je graag hoe en wat het Presence Outdoor voor jou kan beteken. Bel of e-mail mij gerust. 

Ook interessant

Blogs
3 minuten leestijd
We krijgen veel praktische vragen over de Mountainbike editie van het Presence Outdoor Programma (POP); bijvoorbeeld moet je ervaring hebben...
Blogs
4 minuten leestijd
Krijg jij onder de douche ook de beste inzichten? Begrijpelijk! Het is een ontspannen moment zonder afleidingen van telefoon of...
Blogs
3 minuten leestijd
Tijdens natuurtrails zoals het Presence Outdoor Programma komen deelnemers weer (volledig) in verbinding met hun zelf. Vanuit daar kunnen zij...

Meer info