< Terug naar het blogoverzicht

Vijf meest gestelde vragen over het POP

Geschreven door:

Presence Outdoor

De afgelopen tijd heb ik veel wandelingen gemaakt met ondernemers/leiders. Veelal ter verkenning of voorbereiding op deelname aan het Presence Outdoor Programma (POP). De 5 meest gestelde vragen die door hen zijn gesteld, deel ik in dit blog met jou.

1. Is het POP individueel of in groepjes?

Het POP kan je één op één volgen. Dat wil zeggen: jij en ik gaan drie dagen alleen op pad. Als je voor het SOLO programma kiest, dan draait het enkel en alleen om jouw ontdekkingsreis, jouw vraagstuk en jouw persoonlijk leiderschap. Dit programma kenmerkt zich door de maximale aandacht en begeleiding.

Het programma kun je ook in groepsvorm volgen. Dat wil zeggen: je gaat drie dagen op pad met mij en twee tot vier gelijkgestemde deelnemers. Iedereen volgt hetzelfde programma, maar wel met een eigen vraagstuk en ontdekkingsreis. Je werkt aan jezelf en je leert ondertussen van de ervaringen van anderen. Ik begeleid jullie praktisch op de route en tijdens jullie reis, met specifieke aandacht voor iedere deelnemer. Dit GROUP programma kenmerkt zich door de magische groepsdynamiek.

2. Hoe ‘Outdoor’ is het POP?

Het POP is geen survival zoals ‘outdoor’ doet vermoeden. Het zijn ook niet de bekende flipover- en werksessies. Wél ga je drie dagen offline de natuur in. Telefoon uit en horloge af. We gaan wel veel bewegen door (flink) te wandelen. Als je gewoon fit bent, dan is dat voldoende om deel te kunnen nemen. Je overnacht in een luxe tentenkamp (met in-house sanitair en een hottub) op de prachtige Veluwe.

3. Is het POP een coaching traject?

Het POP is niet persé een coaching traject.

Tijdens het Presence Outdoor programma ontdek je bewust wat jij graag wilt met je leven. Het is echt een reflectiereis die ik voor jou faciliteer. Binnen drie weken na het POP houden we een landingsgesprek. We reflecteren op jouw acties en intenties en hoe je hier in de toekomst mee om kunt gaan. Dit is het einde van het POP.

Uit ervaring weet ik dat energie en voornemens na verloop van tijd weer een beetje wegzakken. De waan van de dag roept en andere prioriteiten nemen onbewust de overhand. Ik help jou graag dit te voorkomen, zodat je niet in die bekende valkuil stapt. In de vorm van een coaching traject, afgestemd op jouw wensen en behoeften, zorg ik dat je in je kracht blijft. De meest deelnemers coach ik geruime tijd na het POP. Ook ben ik voor hen vaak een ‘Trusted Advisor’

4. Is het programma Corona-proof?

Het POP houdt zich aan de laatste richtlijnen van het RIVM. De 1,5 meter richtlijn is tijdens het programma goed mogelijk. Elke deelnemer heeft in de lodge tent een eigen slaapruimte. Privé gebruik van het in-house sanitair is te waarborgen. Het programma én het nuttigen van de maaltijden vinden outdoor plaats.

5. Wie begeleidt het POP?

Ik begeleid de reguliere Presence Outdoor Programma’s, zowel SOLO als GROUP, zelf. Ik ben je gids, praktisch op de route en faciliterend tijdens jouw reis. Vaak krijg ik terug dat het programma ervaren wordt als ‘voor ondernemers, door ondernemers’. In veel van jouw vragen en situaties kan ik mij goed verplaatsen. Zelf ben ik al jarenlang ondernemer en een paar jaar geleden stond ik nog aan het roer van een groot bedrijf. Even terug heb ik mijn roer omgegooid, dát was mijn doorbraak in mijn leven. Die ervaringen deel ik graag met je en als coach help ik je op weg.

Presence Outdoor TEAM begeleid ik samen met een andere ervaren teambegeleider.

Heb je nog meer vragen? Check hier al FAQ’s of neem hier contact met mij op.

Ook interessant

Blogs
3 minuten leestijd
Wanneer nam jij voor het laatst écht de tijd voor jezelf? Om bewust te zien en te voelen wat jij...
Blogs
4 minuten leestijd
Wanneer nam jij voor het laatst écht de tijd voor jezelf? Om bewust te zien en te voelen wat jij...
Reisverhalen
5 minuten leestijd
Samen met mijn compagnon ben ik 5 jaar geleden een advocatenkantoor begonnen. In combinatie met mijn gezin is een hectisch...