< Terug naar het blogoverzicht

Vijf meest gestelde vragen over het Presence Outdoor MTB Programma

Geschreven door:

Presence Outdoor

We krijgen veel praktische vragen over de Mountainbike editie van het Presence Outdoor Programma (POP); bijvoorbeeld moet je ervaring hebben met mountainbiken, heb je eigen materiaal nodig en gaan we alle drie dagen fietsen? De vijf meest gestelde vragen die zijn gesteld, delen we in dit blog met jou.

1. Welk conditieniveau moet ik hebben om te kunnen deelnemen?

We gaan ervanuit dat je een gevorderde mountainbike bent. Richtlijn hiervoor is dat je één keer per week op fiets zit. We willen echter benadrukken dat het niet het doel is om hard te rijden: het is én blijft een driedaagse reflectiereis en op de MTB maak je die door. Qua intensiteit kan je rekening houden met het volgende:

  • Dag 1: 5 uur op de MTB
  • Dag 2: 3 uur…..
  • Dag 3: 2 uur…..

Indien er niveauverschil is, kunnen we eventueel besluiten om de groep tijdelijk even op te splitsen. Mocht je hier meer vragen over hebben of twijfelen, neem dan met ons contact op.

2. Neem ik mijn eigen Mountainbike- en materialen mee?

Ja, we gaan ervan uit dat je je eigen MTB meeneemt. Zorg dat deze in goede staat verkeert. Een ‘full suspension’ (fully) is comfortbel, maar zeker niet noodzakelijk. Een zogenaamde ‘dropper’ -en ‘plateau-pedalen’ zijn niet noodzakelijk. We zijn niet in de bergen ;-).

Wat je wel meeneemt:

  • (fiets) kleding voor alle omstandigheden. Een week voor vertrek krijg je een weersupdate;
  • Kleine rugtas;
  • Bidon;
  • Persoonlijke sportvoeding
  • Helm (verplicht)
  • Eventueel een reserve derailleur pad

3. Wat als ik pech krijg met mijn MTB?

Wij hebben zowel tijdens het fietsen als bij de lodgetent een ‘first aid’ reparatiekoffer bij ons. Mocht de schade/pech groter zijn, dan hebben wij een warm contact met een lokale MTB-fietsenmaker. Er is een mobiele fietsenstandaard aanwezig om de reparatie uit te voeren. Er is een mobiele schoonmaak installatie aanwezig.

4. Is het programma Corona-proof?

Het POP houdt zich aan de laatste richtlijnen van het RIVM. De 1,5 meter richtlijn is tijdens het programma goed mogelijk. Elke deelnemer heeft in de lodge tent een eigen slaapruimte. Privé gebruik van het in-house sanitair is te waarborgen. Het programma én het nuttigen van de maaltijden vinden outdoor plaats.

5. Is het POP MTB een coaching traject?

Het POP is niet persé een coaching traject.

Tijdens het Presence Outdoor programma ontdek je bewust wat jij graag wilt met je leven. Binnen drie weken na het POP houden we een landingsgesprek. We reflecteren op jouw acties en intenties en hoe je hier in de toekomst mee om kunt gaan. Dit is het einde van het POP.

Uit ervaring weten dat energie en voornemens na verloop van tijd weer een beetje wegzakken. De waan van de dag roept en andere prioriteiten nemen onbewust de overhand. Ik helpen jou graag dit te voorkomen, zodat je niet in die bekende valkuil stapt. In de vorm van een coaching traject, afgestemd op jouw wensen en behoeften, zorg we dat je in je kracht blijft.

Heb je nog meer vragen? Check hier al FAQ’s of neem hier contact met ons op.

Ook interessant

Blogs
3 minuten leestijd
Op Youtube staat een animatie over een ondernemer met het ultieme doel om op een onbewoond eiland te wonen. Klaar...
Blogs
5 minuten leestijd
In september 2021 was de eerste editie van het Presence Outdoor Canoe Programma. Een driedaagse reflectiereis in de Canoe voor...
Reisverhalen
6 minuten leestijd
Een hele mijlpaal: 15 jaar ondernemer zijn. Pieter had er gemengde gevoelens over. “Er bekroop mij een gevoel van: en...