< Terug naar het blogoverzicht

Drie verschillen tussen de programma’s

Geschreven door:

Presence Outdoor

Er zijn nu drie verschillende Presence Outdoor Programma’s. De rode draad van het leiderschapsdeel is elke keer hetzelfde, maar het jasje is elke editie anders. Tijd om de belangrijkste verschillen van elkaar te onderscheiden.

1. Activiteiten

Tijdens het klassieke Presence Outdoor Programma hiken we over de Veluwe. Wandelen heeft een meditatieve werking. Tijdens een wandeling in de natuur wordt namelijk je Default Mode Network (DMN) actief. Het activeren van het DMN leidt tot het ontstaan van nieuwe ideeën, oplossingen en creativiteit. Vooral de eerste dag van het programma wandelen we een forse trail (17 km). De laatste twee dagen minder.

Tijdens de MTB-editie ruilen we de benenwagen in voor de mountainbike. De meditatieve werking van fietsen is minder. Op de fiets moet je namelijk meer geconcentreerd en gefocust zijn dan tijdens een wandeling. Maar je bent waarschijnlijk wel bezig met je passie. Fietsen is een activiteit die je leuk vindt, wat ervoor zorgt dat je heerlijk in je lichaam komt. De fiets is daarnaast een mooie metafoor. Hoe zit jij op de MTB? Wat zegt dat over jouw persoonlijk leiderschap? De afstanden per dag zijn niet groot en de intensiteit is laag. Tussen het fietsen door plannen we de leiderschapsopdrachten.

Tijdens het Canoe Programma peddel je met één andere deelnemer in een Canadese Canoe. Kanoën is eigenlijk een combi van fietsen en wandelen. Het je zet je DMN aan. En omdat je ook fysiek bezig bent, sla je de inzichten die ontstaan als het ware op in je lichaam. Een duurzame verankering en een unieke ervaring.

2. Comfort

Beide edities op de Veluwe (hiking en MTB) zijn programma’s mét comfort. Natuurlijk zijn we in de natuur en leven we grotendeels outdoor. Maar we slapen in een luxe lodge tent met comfortabel bed en zelfs een stort douche. Zie jij jezelf ’s avonds al in een hout gestookte hottub zitten?

Tijdens de canoe editie is er niks van dit alles. We gaan dan namelijk back-to-basic. We slapen onder een tarp in de openlucht en we helpen elkaar om bivak te maken. We bereiden samen de maaltijden. Uiteraard onder leiding van onze gids én chef Troy Corsen. Kijk jij al uit om onder een sterrenhemel te slapen?

3. Locatie

Hou je van bos of vind je juist een waterrijkgebied inspirerend?

Tijdens de hiking en MTB-editie zijn we te gast in het oudste NP van Nederland: de Veluwezoom. Het unieke van de Veluwezoom is dat het beheer van het gebied vrijwel door de natuur zelf wordt gedaan. Dit geeft het bos een echt oer karakter. De verscheidenheid in diersoorten is enorm, wat de outdoor beleving ten goede komt. De kans om de Big Five van de Veluwe te spotten is aanwezig. Welke dieren vallen onder de Big Five? Lees het hier.

Tijdens de Canoe editie ontdekken we op een avontuurlijke manier NP de Biesbosch. Dit waterrijk gebied mag oprecht de nieuwe wildernis van Nederland worden genoemd. Nieuw omdat het pas in de jaren 70 een natuurgebied is geworden met een rijke cultuurhistorie. Daarvoor was het een cultuurgebied met een rijke natuur. In het nationaal park zijn sinds enkele jaren de Zee- en Visarend gehuisvest. Een indrukwekkend beleving wanneer je deze vogels ziet vliegen. Tijdens de eerste editie hebben we ze beiden gespot. De smalle, soms ondoordringbare passages, maken het Presence Outdoor Canoe Programma tot een ware Wildernis beleving.

Heb je interesse om met één van de programma’s mee te gaan? Check dan de agenda voor vertrekdata 2022

Ook interessant

Reisverhalen
2 minuten leestijd
Deze zomer heb ik deelgenomen aan de offroad editie (MTB/Gravel) van Presence Outdoor. Begeleid door de tandem Jan Willem Brummelman...
Blogs
4 minuten leestijd
Al twee jaar rijd ik in de zomermaanden een paar dagen per week op de trekker om te hooien in...
Reisverhalen
2 minuten leestijd
Daar liepen we dan, aan het wandelen in stilte tijdens de Presence Outdoor driedaagse. In het begin onrustig, alle zintuigen...