< Terug naar het blogoverzicht

Maarten & Jan Willem: ondernemerschap, sport én passie voor MTB

Geschreven door:

Presence Outdoor

Van 07 – 09 juni kan je deelnemen aan het Presence Outdoor Mountainbike Programma. Een driedaagse reflectiereis op de MTB ondernemers en zakelijk leiders. Deze unieke ervaring wordt gefaciliteerd door topsporter Maarten Tjallingii en ondernemer Jan Willem Brummelman. Zoals de schoen moeiteloos in het pedaal klikt, zo klikt het ook tussen Maarten en Jan Willem.

Jezelf opnieuw uitvinden

De kennismaking verliep via LinkedIn, slechts een paar weken geleden. Maarten vertelt: “Wat mij meteen aansprak is dat we beiden, ieder op onze eigen manier, hetzelfde hebben doorgemaakt; jezelf opnieuw uitvinden op een bepaald punt in het leven. Jan Willem als ondernemer en ik als topsporter. Geboeid door elkaars verhaal zijn we een keer gaan wandelen. Er waren meteen veel raakvlakken, waaronder onze kijk op persoonlijk leiderschap. We geloven beiden dat je vanuit je hart en ziel, wanneer je écht wordt geraakt, kunt ontdekken wat je wilt in je leven.”

Ondernemerschap

Ook op het thema ondernemerschap vinden Maarten en Jan Willem elkaar en hebben ze veel te brengen. Zo stond Jan Willem jarenlang aan het roer van een groot succesvol bedrijf. En ook Maarten ademt ondernemerschap. “Dat heb je echt nodig als je topsporter wilt worden. Je staat voor wat je zelf doet. Of je nou een bedrijf of een sportprestatie wilt neerzetten, je bent altijd zélf verantwoordelijk voor de doelen, koers en inzet. Én de balans daartussen. Dat is precies waar het in het Presence Outdoor Programma omdraait; persoonlijk leiderschap.”

Unieke MTB-editie

Maarten en Jan Willem besloten samen een MTB-editie te organiseren. “Persoonlijk leiderschap, outdoor en offline; het programma van Jan Willem heeft het allemaal. We hoefden dus niet het wiel opnieuw uit te vinden. Met een twist maakten we er deze unieke MTB-editie van”, zegt Maarten. Jan Willem vervolgt: “In deze MTB-editie is het wandelen vervangen door fietsen, maar het programma is inhoudelijk vrijwel gelijk gebleven. Het is natuurlijk gaaf dat je met een fietslegende als Maarten mee kunt. Belangrijk om te benoemen: het is en blijft een driedaagse reflectiereis en op de MTB maak je die door.”

“We zijn beiden ondernemend, hebben een gedeelde visie op coaching, passie voor MTB én we kennen de Veluwe op ons duimpje.”

Maarten & Jan Willem

Niet denken, maar voelen

Tijdens het driedaagse programma ga je bewust ontdekken wat je wilt in je (werkende) leven. Dat doe je met een groepje gelijkgestemden. “Ben je op zoek naar nieuwe inzichten, een ander perspectief en wil je patronen doorbreken? Én heb je passie voor MTB? Dan is dit een prachtige kans”, zegt Jan Willem. “De MTB is metaforisch erg sterk. Hoe jij op de fiets zit, zegt veel over hoe je bent. Kun je de lichamelijke uitdagingen laten mee reflecteren in jouw reis; hoe sta je in het leven, waar wil je naartoe en welke obstakels moet je overwinnen? Tijdens de driedaagse ga je uit je hoofd, je lijf in. Dit keer: niet denken, maar voelen.”

Tijd vertragen, terug naar de basis

Het programma bevat een mooie afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Jan Willem licht toe: “Eén ding is zeker, de tijd is aan ons en die vertragen we. Je gaat uit je dagelijkse ritme en omgeving én je bent zonder afleiding van telefoon of laptop. We mountainbiken en tussendoor stoppen we regelmatig om opdrachten te doen, dialogen te voeren of om juist de stilte op te zoeken.” Maarten zegt: “Als Arnhemmers kennen we de Veluwe op ons duimpje. We brengen je naar mooie, inspirerende plekken. Op de MTB daal je in drie dagen af naar je basis.”

Ontdekken en raken

Het Mountainbike Programma is een reflectiereis met krachtige intenties geïnspireerd door U-Theorie. “Tijdens je reis ontdek je wie je bent, welke patronen je wilt doorbreken en wat je wilt in je leven. Zodra je bewust wordt van wie je bent en in contact komt met jezelf, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. Vervolgens zetten we krachtige intenties. Dat betekent dat je naar huis gaat met het gevoel dat je echt iets hebt ontdekt en geraakt. Alle deelnemers komen met een eigen vraagstuk, maar leren ook veel van elkaar. Je wisselt uit in een prettige en veilige omgeving”, legt Jan Willem uit. 

Beperkt aantal plaatsen

“Het was in eerste instantie de bedoeling om de MTB-editie in het najaar te organiseren, maar we merken dat de behoefte groot is. Zeker in deze tijd! Mensen willen eruit en zijn op zoek naar nieuwe energie en een nieuw perspectief. Daarom hebben we de MTB-editie naar voren gehaald. Het aantal plaatsen in juni is echter beperkt: maximaal acht. Mocht je interesse hebben, neem dan snel contact op. We verwachten dat er in het najaar nog een MTB-editie komt. Houd in ieder geval de agenda in de gaten”, aldus Maarten en Jan Willem.

Meer informatie en veelgestelde vragen over het Mountainbike Programma lees je hier. Interesse om deel te nemen? Schrijf je dan nu in of neem vrijblijvend contact op…..

Ook interessant

Blogs
4 minuten leestijd
No pain, no gain’ is een veel gebruikte uitspraak. Dit klinkt logisch, is ook logisch, maar ongelooflijk lastig, maar waarom?...
Reisverhalen
3 minuten leestijd
Onderweg naar huis besef ik me pas wat er in de afgelopen drie dagen is gebeurd. Ik ben echt open...
Blogs
4 minuten leestijd
Herken jij ook die gedachte over die nieuwe fiets, die je graag wil maar nog niet hebt, waarbij je...