< Terug naar het blogoverzicht

Overview now

Geschreven door:

Presence Outdoor

Veel (ex)astronauten zoals @andrekuipers en Wubbo Ockels werpen zich na hun reizen op als beschermheer van moeder aarde. Dit is geen toeval. Ze hebben hun ‘thuis’ vanuit een ander perspectief gezien en dat heeft iets wezenlijks in hen veranderd. Wat kunnen wij van dit overview effect leren als het over ons leven gaat? Wanneer heb jij voor het laatst in rust met een afstand naar jouw ‘thuis’ gekeken?

De mensheid is gezegend met de mooiste planeet van het heelal. Toch behandelen we onze aarde niet zoals we dat met ons ‘thuis’ zouden moeten doen. Dat is ook wat de astronauten vanuit de ruimte zien. Een blauwe kwetsbare planeet, zwevend tussen het oneindige zwart. Ze zien hoe belangrijk het is dat we duurzaam en zorgvuldig met haar moeten omgaan. Door dit besef komt bijna elke astronaut als een ware beschermheer terug op aarde. Ze zijn geraakt en zetten hun missie voort in de politiek, het onderwijs of de wetenschap.

Krijgen wat je altijd al kreeg

Stel dat we dit eens zouden projecteren op ons eigen leven en persoonlijk leiderschap. We zijn gezegend met een mooi en uniek leven, waarin we prachtige ervaringen mogen opdoen. Maar net zoals met de aarde gaan we vaak niet zo met ons leven om. We staan er te weinig bij stil. De jaren vliegen voorbij en ondanks goede voornemens vervallen we structureel in oude patronen en krijgen we steeds wat we krijgen. Hoe kan je dit veranderen? Hoe kom jij tot de doorbraak waarnaar je zo verlangt?

Astronaut van je eigen leven

Net als de astronauten zouden we regelmatig tijdelijk uit ons eigen systeem moeten stappen. Hiervoor hoeven we gelukkig niet de ruimte in. Ik faciliteer het met het Presence Outdoor Programma (POP); drie dagen offline de natuur in om bewust te ontdekken wat je écht raakt. Met de essentie: een overview effect creëren op jouw persoonlijk leiderschap.

In het POP word je ‘gelanceerd’ door drie dagen offline te gaan. Je komt als het ware in de ruimte op afstand van je eigen systeem. De tijd wordt vertraagd, terwijl het programma jou een 360 graden reis faciliteert. Vanuit een ander perspectief zie je waarmee je op dit moment bezig bent. Je wordt geraakt waardoor je bewust ontdekt wat jij graag wilt. De kans is groot dat er ná het POP iets wezenlijks in je is veranderd.

“Het programma is emotioneel en krachtig tegelijk. Door een helikopterview te creëren zie je waar je vandaan komt, waar je staat en waar je naartoe wilt.”

Jouw doorbaak in 2021

Een nieuw jaar, een nieuw begin; tijd om goede voornemens te bepalen. Laat je het komend jaar weer gebeuren dat je in oude patronen vervalt of kies je nu echt voor jezelf en jouw doorbraak? Begin 2021 goed en schrijf je nú in voor het Presence Outdoor Programma.

Ook interessant

Reisverhalen
3 minuten leestijd
Onderweg naar huis besef ik me pas wat er in de afgelopen drie dagen is gebeurd. Ik ben echt open...
Blogs
3 minuten leestijd
Zeker in deze turbulente tijden ben je als leider van een onderneming continue bezig met alle veranderingen die op je...
Reisverhalen
5 minuten leestijd
Samen met mijn compagnon ben ik 5 jaar geleden een advocatenkantoor begonnen. In combinatie met mijn gezin is een hectisch...